
مقدمه :
سبک سازی و کاهش وزن سازه ها، از مهمترین عواملی است که امروزه در طراحی و اجرای سازه ها در نظر می گیرند بخصوص در مواقعی که منطقه ای زلزله خیز باشد در این مواقع دیده شده که هرچه بار سازه ها کمتر باشد تلفات جانی کمتر می باشد، با نگاهی به زلزله های گذشته در می یابیم ساختمانهایی که بعد از زلزله بر جای مانده اند که در آنها مصالح سبکتری برای اسکلت و نازک کاری به کار رفته است. چوب به عنوان ماده ای با وزن سبک خود می تواند کمک زیادی به ساخت سازه ها نماید. خانه های ساخته شده با قاب چوبی از دیرباز عملکرد خوب در مناطق زلزله خیز داشته است در زلزله های مهیبی چون 1964 پرنس ویلیام آلاسکا با قدرت 4/8 و زلزله 1994 نرس ریج با قدرت8/7ریشتر، اکثر سازه های آن چوبی بودند و این عامل باعث شد که تلفات بسیار کم باشد. همچنین با توجه به آماری که در مورد ساختمانهای چوبی تحت اثر زلزله های شدید به دست آمده، بیشتر این قبیل خانه ها بعد از زلزله پا بر جا مانده اند یا متحمل خسارات سازه ای و غیر سازه ای کمی شده اند که به آسانی قابل ترمیم بوده و امکان قابلیت استفاده بی وقفه در آنها وجود داشته است .
ارتفاع سازه های چوبی مقاوم در برابر زلزله در کشورهایی با منابع عظیم چوب مانند امریکا، کانادا، استرالیا و اروپای شرقی تا 6 طبقه اجرا شده است. با توجه به ویژگی های این سیستم (سریع سازی، آسان سازی، سبکی و ...) می توانیم در مواقع اضطراری از این سازه استفاده نمائیم. همچنین با توجه به منابع عظیم چوب در شمال ایران، از این سازه می توان بهره برد.
به علاوه امروزه با توجه به هزینه های بتن و فولاد می توانیم چوب را جایگزین مناسبی برای این مواد نمائیم بهر حال امید است بتوانیم در جهت شناسایی بهتر این سازه این سیستم قدمی برداریم.