ارسال پاسخ
تعداد بازدید 4504
نویسنده پیام
maybody آفلاین


ارسال‌ها : 1143
عضویت: 14 /1 /1391
محل زندگی: میبد
سن: 24
تشکرها : 1916
تشکر شده : 2620
طراحی آشپزخانه، ایرانی-امروزی
یکی از چالش هایی که توی بازار کار باهاش مواجه میشیم تفاوت سلایق و فرهنگ ها و تفاوت دیدگاهها نسبت به معماری داخلی آشپزخانه هاست ...
همه ما میدونیم:
- آشپزخانه های قدیمی ایرانی رو جدا از فضای زندگی و نشیمن و اتاق ها میساختند ...
- بعدها آشپزخانه ها با یه درگاه مستقیم به نشیمن و یا پذیرایی طراحی شدند ...
- بعد ها دیواره ی آشپزخانه که به نشیمن و یا پذیرایی ازتباط داشت رو با یه گشودگی (پنجره گاه) و با نام مستعار open توی منازل مسکونی دیدیم ...
- بعدها دیواره ی مابین آشپزخانه و نشیمن رو برداشتند و با دکوراسیون داخلی تشبیه و گونه دیگه ای از open رو ارائه دادند ...
- گهگداری سینک و گاز یا هیتر روی open یا روی یه میز کار وسط آشپزخانه و با نام مستعار جزیره طراحی میشن ...
- گهگداری هم حریم آشپزخانه و نشیمن مشخص نیست، یعنی نمیشه متوجه شد از کج آشپزخانه شروع میشه و نشیمن تموم میشه ...

پس با هم تحلیل و نقدی داشته باشیم بر همه این نوع آشپزخانه هایی که ذکر کردم و یا حتی انواع دیگه ای رو هم اگه دیدیم بیایم و توی این بخش به اشتراک بذاریم ...
مطمئنا این بخش میتونه ما رو توی بحث و راهنمایی کارفرما صاحب نظر کنه ...
.
خیلی خوب میشه اگه نوشته های توی این بخش رو با عکس هم همراه کنیم ...

امضای کاربر : منتظر نمان پرنده ای بیاید و پروازت دهد , در پرنده شدن خویش بکوش! دکتر شریعتی
پنجشنبه 13 تیر 1392 - 13:28
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
تشکر شده: 4 کاربر از maybody به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند: nazi & elham20 & 3digheh & lovely &
maybody آفلاین



ارسال‌ها : 1143
عضویت: 14 /1 /1391
محل زندگی: میبد
سن: 24
تشکرها : 1916
تشکر شده : 2620
طراحی آشپزخانه، ایرانی-امروزی
آشپزخانه های اوپن و سینوزیت
با توجه به این که کسی شروع نکرد این بخش رو، برای این که بقیه رو بحرف بیارم، خلاصه ای از یه مقاله ای که یه مدت پیش خونده بودم رو میارم ...
طبق اون مقاله یکی از دلایل اصلی بیماری سینوزیت، آشپزخانه های اوپن هستند، ازونجایی که هود های آشپزخانه توانایی خارج کردن همه بو غذاهای سرخ کردنی رو ندارند، و ازونجایی که آشپزخانه ها بصورت باز و اوپن طراحی میشن، ما در اکثر روز ها این بو رو استشمام میکنیم، و این باعث تاثیر منفی روی سینوس های بدن میشه و همین عامل اصلی بیماری سیینوزیت میشه ...
شاید دلیل اصلی جدا بودن آشپزخانه ها در قدیم همین بو ها و گازهای مضر برای بدن معلق در آشپزخانه بوده است، درسته که تکنولوژی باعث شده آشپزخانه ها به وسایل تهویه مجهز باشند ولی فعلا این اتفاق جوابگو نبوده، و این مضرات رو پیش آورده ...
اما هممون میدونیم که نمیتونیم به خاطر این دلیل آشپزخانه های اوپن رو از خونه های امروزی حذف کنیم، چون هیچ کارفرمایی با توجه به زمانه و عادت کردن و اهمیت آشپزخانه و البته فوایدی که آشپزخانه اوپن داره، حاضر به حذف اوپن از آشپزخانه نمیشه ...
راهکاری که ما توی دفتر به کارفرما ارائه میدیم، آشپزخانه تمیز و کثیف و اصطلاحا مطبخ و آشپزخانه هست ...
کسی با این نوع آشپزخانه آشنایی داره که بیاد و حرفام رو تکمیل کنه؟؟؟

امضای کاربر : منتظر نمان پرنده ای بیاید و پروازت دهد , در پرنده شدن خویش بکوش! دکتر شریعتی
جمعه 21 تیر 1392 - 03:32
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
تشکر شده: 2 کاربر از maybody به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند: elham20 / lovely /
maybody آفلاین



ارسال‌ها : 1143
عضویت: 14 /1 /1391
محل زندگی: میبد
سن: 24
تشکرها : 1916
تشکر شده : 2620
طراحی آشپزخانه، ایرانی-امروزی


جذابیت ساحلی
این
آشپزخانه از زیبایی ییلاقی برخوردار است و سینک سرامیکی آن به سبک خانه
های مزرعه است. یک جفت لامپ آویز هم به سبک مدرن آن می افزاید. حوله ای با
طرح طناب و گره به سبک دریایی در تصویر دیده می شود که با سبک این خانه
هماهنگی دارد.




آشپزخانه ییلاقی

این
آشپزخانه سبک شهری و ییلاقی را با هم دارد. کابینت ها به رنگ عاجی هستند و
از آجرهای سفید برای دیوار پشت اجاق استفاده شده است. پیشخوان ها از جنس
گرانیت سیاه هستند. دیوارهای زرد، پرده های چهارخانه آبی و کفپوش چوبی به
جذابیت های روستایی خانه می افزایند.




گیرایی سبک دریایی

در
این آشپزخانه ساحلی، باریکه ای از کاشی های شیشه ای آبی، گیرایی بصری را
در میان کابینت های سفید و گران افزایش می دهد. صندلی های چوب گردو و لوستر
زیبایی هم در این آشپزخانه وجود دارند.




سفید روی سفید
در
این آشپزخانه سفید و جادار از سایه های سفید و طوسی برای تأثیر بیشتر
استفاده شده است. پیشخوان های مرمری مکمل کابینت های سفید براق و یک جفت
لامپ آویز با مهره های بلوری هستند که به آشپزخانه فضایی مدرن می دهند.




آشپزخانه شیک

کاشی
های دیوار-به-دیوار به این آشپزخانه نمایی تمیز و شاداب می دهند. فضای
اکثراً سفید این آشپزخانه با رنگ های طلایی برخی قسمت ها از جمله ساعت
دیواری و دستگیره های کابینت ها و یک جفت لامپ آویز سفید و طلایی، تزئین
شده است.




ترکیبی مدرن
سقف
تاقی و دیوارهای سفید روشن به این آشپزخانه حس جادار بودن می دهد و بخش
های چوبی مثل قاب پنجره و لوازم خانگی و قفسه زیر پیشخوان، فضای این
آشپزخانه را با حالت روستایی خود، تلطیف می کنند.




آشپزخانه ای با نمای اتاق نشیمن

در
این آشپزخانه پنجره ای که در بالای سینک قرار دارد، نمایی از اتاق نشیمن
با گیاهانی که در آن هست، می دهد. سینک به سبک آشپزخانه مزرعه و پیشخوان ها
از جنس مرمر هستند.




نمایش هنری

سه
قفسه شناور چوبی این آشپزخانه، فضایی برای نمایش آثار هنری فراهم می کنند.
زمینه سفید آن، شامل دیوارهای مرمری، کابینت های رنگ شده و یک کابینت
جزیره ای بزرگ با دو لایه پیشخوان مرمری می شود.




خلوتگاهی شیک
این آشپزخانه یک پژوهش مینیمالیستی سفید است که شامل کابینت سفید و اجاق رومیزی و پیشخوان مرمری می شود.




آشپزخانه نقلی
در
این آشپزخانه یک میز گرد به عنوان ایستگاه آماده سازی غذا و میز ناهارخوری
وجود دارد؛ پایه آن از جنس فولاد ضدزنگ است که با باقی وسایل آشپزخانه
همخوانی دارد، از کابینت های فولاد ضدزنگ گرفته تا قفسه ظروف فلزی و لوازم
خانگی سفید. کفپوش از جنس کاشی چوب پنبه است.




قدیمی و نو

این
آشپزخانه هم ماهیت تاریخی و هم سبک مدرنی دارد. این اتاق از سقف تا کف به
رنگ سفید نقاشی شده است و گچبری های تزئینی روی سقف نصب شده است. لوستری از
وسط گچبری های مرکزی سقف آویزان شده است و میز چوب گردوی آنتیکی در کنار
یک جفت صندلی بی رنگ در وسط اتاق جلب توجه می کنند.




سیاه و سفید و روستایی
در
این آشپزخانه، کابینت های سفید و پیشخوان هایی از جنس سنگ صابون و کفپوش
شطرنجی خودنمایی می کنند. ستون چوبی تعبیه شده در اینجا و چهارپایه فلزی به
فضای شیک و صنعتی نمای این آشپزخانه زیبایی خاصی بخشیده اند.




آسایش در آشپزخانه

گوشه دنج کنار پنجره در این آشپزخانه فضایی برای صبحانه خوری فراهم کرده است. کوسن ها از پارچه های رنگی و طرحدار دوخته شده اند.


امضای کاربر : منتظر نمان پرنده ای بیاید و پروازت دهد , در پرنده شدن خویش بکوش! دکتر شریعتی
پنجشنبه 27 تیر 1392 - 12:36
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
تشکر شده: 3 کاربر از maybody به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند: elham20 / 3digheh / lovely /
elham20 آفلاین



ارسال‌ها : 4114
عضویت: 16 /9 /1391
محل زندگی: mashhad
سن: 20
شناسه یاهو: lili.water72@yahoo.com
تشکرها : 2397
تشکر شده : 3157
طراحی آشپزخانه، ایرانی-امروزی
آقا مجید ممنون ببخشید ...واقعا شرمنده که زیاد نمیتونم بیام...ممنون از مطالب خوبتون

امضای کاربر : [hr]لبخند بزن؛
برآمدگی گونه هایت توان آن را دارد که امید رفته را بازگرداند،
تجربه ثابت کرده است که گاه قوسی کوچک ، میتواند معماری بنایی را نجات دهد.
پنجشنبه 27 تیر 1392 - 22:04
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
memari آفلاین



ارسال‌ها : 978
عضویت: 14 /10 /1391
محل زندگی: kermanshah
سن: 22
شناسه یاهو: claccik39
تشکرها : 1840
تشکر شده : 953
طراحی آشپزخانه، ایرانی-امروزی
در آشپزخانه های قدیم که مانند امروز دارای کابینت های ثابت و جاسازی شده و محل مشخصی برای اجاق گاز، یخچال و دیگر وسایل آشپزخانه نبودند ، نورپردازی اغلب به وسیله یک چراغ آویز سقفی که در مرکز سقف آشپزخانه نصب می شد انجام می گرفت 
چرا که اغلب فعالیت های داخل آشپزخانه مانند آماده سازی مواد غذایی ) بر روی میز وسط آشپزخانه انجام می شد. اما آشپزخانه های امروزی با ردیفی از کابینت ها ، اجاق و یخچال جاسازی شده به موازات و در کنار دیوارهای آشپزخانه نیازمند شیوه دیگری از نورپردازی هستند. در آشپزخانه های امروزی قسمت اعظم کار در آشپزخانه بر روی سطح کابینت ها در کنار اجاق گاز و یا شیر آب و سینک ظرفشویی انجام می شود که در اغلب آشپزخانه ها همگی در کنار دیوار قرار دارند اما هنوز چراغ های سقفی از وسط سقف آشپزخانه آویزان هستند ، در نتیجه افراد اغلب پشت به منبع نور و در زیر سایه خود مشغول به کار هستند و هنگام کار از نور کافی برخوردار نیستند  
با توجه به تغییرات ساختار آشپزخانه های امروزی نسبت به گذشته ، ما در بخش هایی از آشپزخانه که اغلب محل انجام کار محسوب می شود به نور کافی نیاز داریم. مانند سطح روی اجاق گاز، سینک ظرفشویی و سطوح روی کابینت ها که برای آماده سازی وسایل آشپزی و مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. علاوه بر نیاز به روشنایی در این اماکن، فضای کلی آشپزخانه نیز باید از نور کافی برخوردار باشد.
 

همچنین در بسیاری از آشپزخانه ها بعضی از کابینت ها با درهای شیشه ای و به صورت ویترین ساخته شده اند تا از آنها برای به نمایش گذاشتن ظروف زیبا و تزئینی استفاده شود. این کابینت ها نیز نیاز به نورپردازی داخلی دارند. به این ترتیب ما نیاز به یک مجموعه منابع نوری داریم که هریک به صورت جداگانه قابل کنترل باشند   
نور کافی برای سطح روی اجاق گاز در آشپزخانه هایی که دارای یک هواکش یا هود در بالای اجاق گاز هستند به راحتی توسط چراغ هواکش تأمین می شود. اگر بالای اجاق گاز، هواکش مجهز به چراغ وجود ندارد باید یک چراغ قابل تنظیم در بالای اجاق گاز نصب شود. همچنین بالای سینک ظرفشویی نیز به یک چراغ نیاز تا شب هنگام نور کافی برای شست و شوی ظروف و مواد غذایی را برای ما فراهم کند. ترجیحاً هر یک از این چراغ ها باید دارای کلید کنترل مجزا باشند تا فقط در مواقع لزوم مورد استفاده قرار گیرند.

برای تأمین نور کافی در سطح روی کابینت ها از آنجا که اغلب این سطوح در زیر کابینت های دیواری قرار دارند به راحتی می توان از چراغ های مهتابی که در زیر کابینت ها نصب می شوند بهره گرفت. به این ترتیب چراغ های نصب شده در زیر کابینت های دیواری بی آنکه دیده شوند و یا موجب آزار چشم باشند نور کافی را بر سطح روی کابینت ها می تابانند. چنانچه کابینت های زمینی عمیق باشند و نور محیط به اندازه کافی درون آنها را روشن نکند برای دسترسی راحت به وسایل داخل این نوع کابینت ها می توان چراغ های کوچکی در آنها نصب کرد که با کلیدهای اتوماتیک کنترل شوند و با باز و بسته شدن در کابینت ها روشن و خاموش شوند.
اگر آشپزخانه شما محل صرف غذا نیز هست استفاده از چراغ های سقفی که ارتفاعشان قابل تنظیم است درست در بالای میز غذاخوری ایده خوبی است. این چراغ ها می توانند هنگام صرف غذا روی میز را به خوبی روشن کنند و در مواقعی که از میز استفاده نمی شود فضای کلی آشپزخانه را روشنایی ببخشند.

نورپردازی در فضای حمام و دستشویی از اهمیت کمتری برخوردار است و به سادگی با نصب چراغ های سقفی قابل اجرا است. در حمام و دستشویی علاوه بر چراغ های سقفی که برای تأمین روشنایی محیط مورد استفاده قرار می گیرند نصب یک چراغ دیواری در بالای آینه نیز ضروری است اما توجه داشته باشید که برای این منظور از چراغ های فلوئورسنت استفاده نکنید زیرا نور این چراغ ها موجب تغییر برخی از رنگ ها شده و تصویر شما را با رنگ های غیرواقعی در آینه منعکس می کنند.
نورپردازی قسمت های مختلف خانه ، هال ورودی، راهروها و راه پله ها را نیز فراموش نکنید. این اماکن در هر خانه ای باید از نور فراوان برخوردار باشند به خصوص راه پله ها که در حفظ ایمنی و سلامتی خانواده و میهمانان اهمیت به سزایی دارد. در اینجا ایمنی مهم تر از زیبایی است و بهترین روش نورپردازی روشن کردن مسیر حرکت و سطح روی پلکان با چراغ هایی است که به دیوار نصب می شوند و نور را به طرف پایین می تابانند. استفاده از چراغ های دیواری کار تعویض لامپ را نیز ساده تر می کند   
آنچه تاکنون بیان شد در جهت تأمین نور کافی و روشنایی لازم برای انجام فعالیت های گوناگون در هر یک از اتاق ها بود ؛ اما نورپردازی می تواند در جهت زیباسازی و جلب توجه بیننده به سوی اشیای تزئینی و ویژگی های زیبای یک اتاق نیز باشد. برای این منظور بهترین انتخاب چراغ های قابل تنظیمی هستند که به صورت تک، دوتایی و سه تایی در بازار موجودند و پس از نصب در یک نقطه از دیوار می توان هر یک از آنها را به سمت دلخواه تنظیم کرد به صورتی که محل مورد نظر ما را روشن کند. نور این چراغ ها را می توان به راحتی بر روی یک دیوار، یک تابلو و یا یک مجسمه دلخواه تنظیم کرد و یا حتی بخشی خاص از اتاق ( مانند محل قرارگیری شومینه و یا یک آرک در سقف ) را به وسیله آنها روشن کرد طبقات داخل کابینت های در شیشه ای را نیز می توان با استفاده از روش های گوناگون روشنایی بخشید. اما یکی از بهترین راه ها نصب چراغ های کوچک در زیر هر یک از طبقات ، و یا در مواقعی که طبقات شیشه ای هستند نصب یک لامپ در قسمت بالا و یا پایین کابینت است 

امضای کاربر :

[size=4] [/size]معماری از جایی شروع می شود که عملکرد کاملاً شناخته شده و مشخص است

جمعه 04 مرداد 1392 - 20:27
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
تشکر شده: 5 کاربر از memari به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند: maybody / shima22 / 3digheh / nooshin / lovely /
maybody آفلاین



ارسال‌ها : 1143
عضویت: 14 /1 /1391
محل زندگی: میبد
سن: 24
تشکرها : 1916
تشکر شده : 2620
طراحی آشپزخانه، ایرانی-امروزی
مرسی مهسا خانم ... عالی بوووووود .... جا داشت 50 تا تشکر میزد پم واست ...

امضای کاربر : منتظر نمان پرنده ای بیاید و پروازت دهد , در پرنده شدن خویش بکوش! دکتر شریعتی
جمعه 04 مرداد 1392 - 23:41
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
تشکر شده: 1 کاربر از maybody به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند: memari /
maybody آفلاین



ارسال‌ها : 1143
عضویت: 14 /1 /1391
محل زندگی: میبد
سن: 24
تشکرها : 1916
تشکر شده : 2620
طراحی آشپزخانه، ایرانی-امروزی
آشپزخانه قلب خانه محسوب شده و حضور طولانی مدت خانم خانه در این مكان، این حق را برای او ایجاد می‌كند كه فضا و امكانات آن با توجه به سلیقه، عادت و نیازهای كاری و حتی براساس شرایط فیزیكی او ساخته و یا تغییر یابد ولی علاوه بر اینها باید خاطرنشان كرد فرم و نقشه این فضا نیز مانند هر مكان دیگری از خانه، می‌بایست از اصول و قوانینی تبعیت كند كه توسط متخصصین امر با در نظر گرفتن جوانب مختلف ساختمان سازی، ایمنی و همچنین جهت كاربری هر چه راحت تر فضا برای انجام امور مربوطه ارائه شده است. به طور كلی در آشپزخانه سه مركز مهم وجود دارد كه مكان قرارگیری شان، محل مناسب برای بقیه لوازم را تعیین می‌كند. این سه مركز عبارتند از:
۱ _ مركز نگهداری مواد غذایی (یخچال و فریزر)
۲ _ مركز پخت و پز (اجاق گاز و فر)
۳- مركز شست وشو (كاسه Sink) و ماشین ظرفشویی.
در واقع اغلب مراحل آشپزی حاصل حركت‌های متمادی فرد (خانم خانه) مابین این سه نقطه اصلی است. بنابراین انتخاب محلی
مناسب برای آنها در آشپزخانه همواره از جمله مهمترین اقدامات در مرحله نقشه كشی این فضا است. كارشناسان بهترین رابطه این سه مركز با هم را با رسم خطی  از هر یك از نقطه‌ها به نقطه دیگر بر روی پلان آشپزخانه نشان می‌دهند كه برخورد حاصل از آن سه خط با یكدیگر مثلثی است كه به آن مثلث فرضی كار در آشپزخانه اطلاق می‌شود. لازم به ذكر است كه این مثلث می‌تواند در انواع مختلف ایجاد شود و نوع آن رابطه مستقیمی با شرایط محیط و در واقع نقشه فضا دارد. به این ترتیب كه با توجه به مكان اختصاص یافته به هر یك از این مراكز در نقشه آشپزخانه و فواصل آنها از هم مثلثی متناسب با آن مشخصات ایجاد می‌شود.
▪ نكته: گاهی نقشه و شرایط محیط امكان تشكیل چنین شكل هندسی را نداده و به جای مثلث پاره خط ایجاد می‌شود. در همین راستا آشنایی با رایج ترین نقشه‌های آشپزخانه می‌تواند شما را در مرحله بازسازی و یا حتی ساخت این محیط و برنامه ریزی برای مناسب‌ترین مكان‌ها جهت مراكز اصلی یاری دهد.
به طور كلی معمولاً در ساخت آشپزخانه یكی از پنج نقشه رایج زیر مورد استفاده قرار می‌گیرد:
۱- آشپزخانه‌های باریك مستطیلی شكل. در این آشپزخانه‌ها معمولاً امكان اختصاص تنها یك دیوار طولی به كابینت بندی و
همچنین مراكز اصلی یادشده وجود دارد و دیوار طولی دیگر نقش محدودكننده فضا را داشته و یا در آشپزخانه های با سیستم باز پیشخوان غذاخوری در آن در طول این مستطیل كم عرض واقع می‌شود. دو عرض آن را نیز پنجره و در ورودی تشكیل می‌دهند. این همان نقشه ای است كه سه مركز بر روی یك ضلع شكل هندسی نقشه آشپزخانه قرار گرفته‌اند.
۲- آشپزخانه راهرویی. این آشپزخانه همان شكل و فرم نمونه قبلی را داشته ولی به جهت عریض‌تر بودن این مستطیل، امكان
اختصاص دو طول آن به مراكز یاد شده وجود دارد. در نتیجه می‌توان با قرار دادن دو مركز بر روی یك ضلع و مركز دیگر بر جایی در ضلع روبه روی آن مثلث را تشكیل داد.
۳- آشپزخانه L شكل. در چنین آشپزخانه‌ای یك عرض و یك طول مستطیل به كابینت بندی و همچنین مراكز پخت وپز می‌تواند اختصاص یابد. در این نقشه نیز ایجاد مثلث كاری عملی است.
۴- آشپزخانه U شكل. این نقشه ایده‌آل‌ترین فرم برای مثلث كار در آشپزخانه است. به این ترتیب كه هر راس مثلث می‌تواند بر روی یك ضلع مستطیل واقع شده و در صورتی كه فواصل این سه راس با هم یكسان باشند، مثلث متساوی الاضلاع ایجاد می‌شود. در نتیجه برای فرد نیز حركت ما بین مراكز، با طی مسیری یكسان امكان پذیر بوده و به این طریق بازدهی كار نیز سریع‌تر و بهتر خواهد بود.
لازم به ذکر است که محیط مثلث کار آشپزخانه باید حداقل 5 متر و حداکثر 7 متر باشد، زیرا کمتر از 5متر امکان مانور را برای خانم خانه با مشکل روبرو میکند، و بیش از 7 متر باعث خستگی و کندی کار خانم خانه شود.

امضای کاربر : منتظر نمان پرنده ای بیاید و پروازت دهد , در پرنده شدن خویش بکوش! دکتر شریعتی
جمعه 04 مرداد 1392 - 23:46
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
تشکر شده: 1 کاربر از maybody به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند: 3digheh /
elham20 آفلاین



ارسال‌ها : 4114
عضویت: 16 /9 /1391
محل زندگی: mashhad
سن: 20
شناسه یاهو: lili.water72@yahoo.com
تشکرها : 2397
تشکر شده : 3157
طراحی آشپزخانه، ایرانی-امروزی
نکات مهم در آشپزخانه کوچک


نکات مهم آشپزخانه کوچکاین اتفاق برای شما
هم افتاده که احساس کنید آشپزخانه تان در حال انفجار است اما هنوز وسایل
مورد نیاز یک آشپزخانه را به طور کامل ندارد. دقت کردن به برخی مسائل و
استفاده درست از قسمتهای مختلف، این امکان را برای شما فراهم می کند تا از
کمترین فضا بیشترین بهره را بگیرید. کاری بسیار ساده برای بزرگترکردن
آشپزخانه.





موارد زیر را دنبال کنید.
▪ روی چیدمان به صورت خطی و در یک
ردیف توجه خاصی بکنید. با این کار فضای شما جادار به نظر می رسد. این کار
را روی یک سطح غیرقابل شکستن انجام دهیم و البته همسطح باکابینت ها، یک
مرحله دیگر برای کاهش شاخصه ها استفاده از کابینت است که حتماً همه شما در
آشپزخانه از آن بهره می گیرید. کارشناسان طراحی داخلی منزل بر این اعتقادند
که بهتر است که در کابینت های طبقات بالاتر را یا به کل بردارید و یا از
درهای شیشه ای استفاده کنید. درهای چوبی ضخیم این را به نظر می رساند که
آشپزخانه شما بسیار شلوغ است.
▪ به کارگیری رنگ های ساده وتک رنگ. حتماً
تلاش کنید در آشپزخانه تان از چندین رنگ متفاوت در کنار هم استفاده کنید.
منظور تنها رنگ دیوارهای آشپزخانه نیست. در مورد کابینت ها، میزها وصندلی
ها هم این یک دستی در رنگ را استفاده کنید. در مورد رنگ هم توصیه بر آن است
که از رنگهای خنثی استفاده شود تا رنگهای گرم. این قضیه دقیقاً در مورد
کفپوش آشپزخانه هم مصداق دارد. زمین براق و کابینت های تمیز به خلوت به نظر
رسیدن آشپزخانه شما قطعاً کمک خواهد کرد.
▪ سر و سامان دادن به هم
خوردگی ها. در آشپزخانه های کوچک معمولاً وسایل خرده ریز آشپزخانه را شلوغ
تر و کم حجم تر می کند. پیشنهاد می شود یکی از کابینت های پایینی آشپزخانه
را به این اشیا یا حتی مواد اولیه غذایی اختصاص دهید. این کار باعث می شود
تا اسباب و اثاثیه خرد و ریز آشپزخانه با جمع شدن روی میزها و کنار سینک و
یا اجاق گاز آشپزخانه را شلوغ نکنند.
▪ نکته بعدی درخصوص یخچال هاست.
البته داخل یخچال ها. تمام ما عادت داریم وقتی غذایی در ته قابلمه باقی
ماند آن را پس از سردشدن داخل یخچال می گذاریم. این کار دقیقاً یعنی شلوغتر
کردن داخل یخچال. درمورد میوه هم بعضی از ما عادت داریم پس از خرید میوه
آنها را با همان کیسه یا پاکت داخل یخچال می گذاریم. کیسه ها و پاکت ها
داخل یخچال را شاید کمتر از ظرف اشغال کنند اما شلوغتر نشان می دهند.

نور زیاد. نور زیاد در آشپزخانه، چه نور طبیعی و چه نور چراغ باعث بزرگتر
جلوه کردن آشپزخانه می شود. هیچ چیزی به اندازه نور کافی آشپزخانه را
دلبازتر و مناسب تر برای کار کردن نمی کند. حتی اگر آشپزخانه شما بی اندازه
کوچک هم باشد درصورت دارابودن یک پنجره مناسب با قابلیت نورگیری خوب،
آشپزخانه بزرگ به نظر خواهد رسید. سعی کنید در آشپزخانه از چراغهای سقفی
مهتابی در کنار چند لامپ معمولی برای به دست آمدن نور کافی بهره بگیرید.

یک توضیح باقی مانده درخصوص یخچال و فریزر در آشپزخانه معمولاً از
جاگیرترین وسایل آشپزخانه همین یخچال و فریزرها هستند. طراحان استفاده از
یخچال ها و فریزرهای روی هم را برای کمتر اشغال کردن توصیه می کنند. همچنین
یخچال و فریزرهای ساید بای ساید جای کمتری را برای بازشدن در اشغال می
کنند

امضای کاربر : [hr]لبخند بزن؛
برآمدگی گونه هایت توان آن را دارد که امید رفته را بازگرداند،
تجربه ثابت کرده است که گاه قوسی کوچک ، میتواند معماری بنایی را نجات دهد.
جمعه 04 مرداد 1392 - 23:53
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
تشکر شده: 2 کاربر از elham20 به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند: maybody / 3digheh /
maybody آفلاین



ارسال‌ها : 1143
عضویت: 14 /1 /1391
محل زندگی: میبد
سن: 24
تشکرها : 1916
تشکر شده : 2620
طراحی آشپزخانه، ایرانی-امروزی




معماری امروز خانه های ایرانی که به نوعی تلفیقی از معماری مدرن و سنتی است از چه زمانی به این شکل درآمد؟ اصلاً این آشپزخانه های اوپن از کی پای خود را به خانه های ایرانی ها باز کردند؟ برای یافتن جواب این سؤالات با چند مهندس  معمار به گفت وگو نشستیم و از نحوه ورود معماری مدرن به ایران پرسیدیم. تقریباً همه مهندسان معمار معتقدند دوران قاچار نقطه شروعی بود برای ورود  معماری غربی به ایران. شاه های قاجار با سفرهای خود به کشورهای اروپایی چنان شیفته معماری غربی می شدند که از نمای ساختمان های آن کشورها عکس می گرفتند و پس از ورود به ایران آن را به معمارهای ایرانی می دادند تا از روی آن عکس الگوبرداری کنند و ساختمان ها را بسازند.
این معماری که به معماری کارت پستالی معروف شده بود تا مدت ها فقط به پوسته ساختمان ها مربوط می شد و داخل خانه ها هم چنان به سبک قدیمی ساخته می شدند. این روند تا زمان پهلوی اول ادامه داشت تا اینکه در اواخر این دوره، معماری مدرن به
داخل ساختمان ها آمد و به نوعی سبک مدرن معماری وارد منازل شد. اگر در مناطقی مانند میدان فردوسی، خیابان ویلا و.. به خانه ها نگاه کنید، عموماً خانه های دو، سه طبقه با ایوان های بزرگی را می بینید که همگی در زمان پهلوی دوم ساخته شدند و در زمان خودشان نوعی طراحی جدید به حساب می آمدند.
درآن خانه ها هم اما خبری از آشپزخانه های مدرن و اوپن امروزی نیست و آشپزخانه ها به همان سبک قدیمی ایرانی ساخته شده است. از اینجا به بعد ماجرا، معماران در مورد ورود آشپزخانه های مدرن و اوپن اتفاق نظر ندارند و هرکدام دوره خاصی را به عنوان نقطه شروع این آشپزخانه در نظر دارند، اما باجمع بندی صحبت های این معماران می توان به این نتیجه رسید که شاید نقطه
ورود این آشپزخانه با پایان جنگ تحمیلی همراه بود. همزمان با پایان یافتن جنگ و رهایی از مشکلات پیرامون جنگ، علاقه مردم نسبت به بازسازی خانه ها و طراحی جدید چند برابر شد و نوسازی خانه ها رنگ و بوی دیگری به خود گرفت.
در همان پروسه بازسازی خانه های قدیمی و ساخت خانه های جدید، بزرگترین چالش برای مردم مشکلی به نام زمین و متراژهای کوچک بود. رفع این مشکل تنها یک راه حل داشت و آن هم این بود که از فضای کوچک بیشترین استفاده شود که به این شکل آشپزخانه های اوپن پای خود را به ماجرا باز کردند و این روزها هم پا به هر خانه ای که می گذارید از این آشپزخانه ها خواهید یافت. البته معماران زیادی هستند که اعتقاد دارند در استفاده از این نوع آشپزخانه ها، کمی زیاده روی شده و همه خانه ها محل مناسبی برای طراحی این نوع آشپزخانه نیستند.
بسیاری از خانه هایی که متراژهای بالایی دارند و یا زمینشان به گونه ای است که اصلاً نیازی به ساخت آشپزخانه های اوپن نیست. نکته دیگری که در مورد این آشپزخانه می گویند این است که همان ضرب المثل معروف اینجا هم کاربرد دارد، آشپزخانه های اوپن آمده اما فرهنگ استفاده از آن و امکانات آن هنوز نیامده است. مهم ترین مشکل آشپزخانه های اوپن این است که سیستم تهویه آن متناسب با غذاها و پخت و پز ایرانی نیست و درست به همین دلیل است که وقتی وارد خانه می شوید بوی پیاز داغ کل خانه را دربرگرفته است!
موافقان و مخالفان
اما بعد از مخالفت های صورت گرفته با طرح آشپزخانه های اوپن، مهم ترین سوالی که در ذهن نقش می بندد این است که آیا در آپارتمان هایی با متراژهای کوچک هم می شود از آشپزخانه های اوپن صرف نظر کرد؟ با مسأله تأمین نور پذیرایی و سایر قسمت های خانه چه باید کرد؟ برای پاسخ به این سوالات با یکی از کارشناسان معماری تماس گرفتیم و نظر فنی ایشان را جویا شدیم. «من شخصاً با آشپزخانه های غیراوپن بیشتر موافق هستم.
به این دلیل که آشپزخانه ها عموماً فضای شلوغ و به هم ریخته ای دارند و آشپزخانه های اوپن ظاهر داخلی خانه را به هم می ریزند. به نظرم کسانی که می گویند طراحی آشپزخانه های غیر اوپن در متراژهای کوچک مقدور نیست قدری سطحی به مسأله نگاه می کنند و واقعیت این است که در هر خانه ای می شود به سبک خانه قدیم آشپزخانه طراحی کرد.»
از طرفی مهندس کرمانیان یکی از موافقان طراحی آشپزخانه های اوپن می گوید: «ساخت آشپزخانه های غیراوپن در بعضی فضاها مقدور نیست چون به ضرر بنا و زندگی مردم است و البته نور و وسیع دید گرفته می شود.
باید توجه داشته باشیم که اگر در بناهای قدیمی فضای آشپزخانه جدا می شد، فضاهای متعدد دیگری در خانه از جاهای مختلف دید داشت. ما وقتی به سمت فضای مدرن می رویم و زندگی آپارتمانی را می پذیریم باید مسائل وابسته به آن را هم بپذیریم.»

امضای کاربر : منتظر نمان پرنده ای بیاید و پروازت دهد , در پرنده شدن خویش بکوش! دکتر شریعتی
شنبه 05 مرداد 1392 - 00:05
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
تشکر شده: 2 کاربر از maybody به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند: 3digheh / lovely /
3digheh آفلاین



ارسال‌ها : 2455
عضویت: 16 /2 /1391
محل زندگی: تــــبریــــز
سن: 29
تشکرها : 2844
تشکر شده : 4889
طراحی آشپزخانه، ایرانی-امروزی
طراحان دکوراسیون داخلی و آشپزخانه های اوپن

بیشتر آشپزخانه های امروزی به صورت اوپن ساخته می شود و فضای آنها از زوایای مختلف نقاط خانه قابل دیدن است. به همین دلیل هنگام چیدمان آن باید به ظرایف گوناگونی توجه کرد و وسایل را در جای خود و به دور از هرگونه ریخت و پاش و بی سروسامانی قرار داد زیرا بی نظمی آشپزخانه در چیدمان فضای هال و پذیرایی تاثیرگذار است.


طراحان دکوراسیون داخلی راهکارهای مناسبی برای قراردادن وسایل در آشپزخانه های اوپن پیشنهاد می کنند:


1- آشپزخانه های اوپن هم مانند آشپزخانه های معمولی دارای سه بخش اصلی هستند: جایگاه مقابل گاز – ظرف شویی و میز کار یا کابینتی که بیشتر کارها روی آن انجام می شود. وسایل در آشزخانه اوپنباید به صورتی چیدمان شود که فضای کافی برای حرکت و کار مقابل این سه نقطه وجود داشته باشد.وسایل مورد نیاز هریک از این بخش ها را دراطراف همان قسمت قرار دهید تا هنگام انجام کار مجبور به حرکت زیاد نباشید.ادویه ها، روغن و دیگر وسایل پخت و پز را نزدیک گاز و بشقاب و لیوان ها راکنار ظرفشویی قرار دهید.


2- بهتر است رنگ کابینت آشپزخانه خیلی روشن نباشد زیرا لک و کثیفی را نمایان می کند. کابینت باید از جنسی باشد که
به راحتی بتوان آن را تمیز کرد.

3- امکان ریختن آب در کف آشپزخانه و کثیفی این فضا به دلیل رفت و آمد زیاد و شست و شوی ظروف، زیاد است پس بهتر است
کف آشپزخانه از جنسی باشد که مانع لیزخوردن ساکنان شود و لک و کثیفی نیز راحتی از روی آن پاک شود.

4- دکوراسیون آشپزخانه های اوپن از هر طرف دیده می شود. بهتر است وسایلی مانند قابلمه و ظروف اضافی که زیبا نیستند
را در معرض دید قرار ندهیم که در این صورت فضای بیشتری خواهیم داشت.

5- به دلیل کمبود فضا و کابینت در آشپزخانه های امروزی بهتر است از وسایل برقی کمتری استفاده کنیم. در صورت نیاز از وسایلی که چند کار را انجام می دهند استفاده کنید تا فضای بیشتری برای قراردادن وسایل ضروری در اختیار داشته باشید.

6- یک هود خوب و پرقدرت، مهم ترین عضو آشپزخانه های اوپن است زیرا اجازه نمی دهد بوی مطبخ تمامی فضای خانه را پر
کند. سعی کنید از هودهای دارای لوله استفاده کنید زیرا هودهای ذغالی قدرت چندانی برای از بین بردن بو ندارند و بیشتر جنبه زیبایی دارند.

7- بهتر است رنگ پرده ها و کفپوش و کابینت آشپزخانه با رنگ و چیدمان هال و پذیرایی تناسب داشته باشد. در غیر این صورت آشپزخانه برای آنهایی که در هال و پذیرایی می نشیند خیلی جلب توجه می کند و هرگونه بی نظمی سریع به چشم می آیند. برای اینکه فضای داخل آشپزخانه از پذیرایی دیده نشود می توانید از پرده های حصیری یا کاغذی متحرک روی اوپن استفاده کنید.

8- رنگ های تند کابینت ها و پرده در آشپزخانه های اوپن بیشتر به چشم می آید. اگر منظم هستید می توانید از رنگ های تند برای چیدمان آشپزخانه استفاده کنید در غیر این صورت رنگ های روشن را انتخاب کنید زیرا کمتر نمایان می شود.

9- بهتر است در نورپردازی آشپزخانه اوپن، از لامپ های مهتابی زیرکابینتی برای روشن شدن میز کار استفاده کنید. برای
آشپزخانه از لوستر با لامپ هایی به رنگ روشن استفاده کنید تا در انجام کارها دچار مشکل نشوید. از لامپ های هالوژن نیز می توان برای نورپردازی آشپزخانه استفاده کرد که البته بیشتر جنبه زیبایی دارد.

10- در آشپزخانه های امروزی به دلیل کمبود جا بیشتر از گازهای روکار استفاده می شود. نکته قابل توجه در مورد گازهای
روکار، نزدیک بودن شعله ها به وسایل روی زمین کابینت است. بنابراین حتما باید وسایل را دورتر از گازهای توکار قرار داد تا آتش سوزی رخ ندهد. در صورت قرارگرفتن کابینت در زیر گاز، از قراردادن وسایل پلاستیکی و هر وسیله ای که در صورت حرارت دیدن شعله ور می شود اجتناب کنید.

11- سطل آشغال، سطل برنج و دیگر وسایلی که نمای زیبا ندارند و فضا را اشغال می کنند را حتما داخل کابینت قرار دهید تا فضای بیشتری در آشپزخانه داشته باشید.

12- برخی اوقات از راه آب چاه آشپزخانه بوی بدی متصاعد می شود که فضای خانه را بدبو می کند. بهتر است همیشه سرپوشی برای راه آب چاه آشپزخانه قرار دهید.

13- هر ماه یکبار لوله هایی که زیر سینک آشپزخانه داخل کابینت قرار می گیرد را بازبینی کنید زیرا پیاز و سیب زمینی و
سطل های رنج و آشغال در کابینت زیر سینک قرار می گیرد و در صورت نشتی می تواند سبب خرابی و ایجاد بوی بد شود.

14- سینک آشپزخانه به دلیل استفاده زیاد زود کثیف و لک دار می شود و نمایی کهنه پیدا می کند. با ریختن مقداری سرکه
سفید روی آن، سینک آشپزخانه شما درست مثل روز اول براق و نو می شود.



امضای کاربر : باکمترین هزینه سرنوشتان را رقم  برنید!!!برای اطلاعات بیشتر رو عکس ها کلیک کنید.






دوشنبه 31 شهریور 1393 - 12:36
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
deconik آفلاین



ارسال‌ها : 23
عضویت: 6 /8 /1396
محل زندگی: shiraz
تشکرها : 6

طراحی آشپزخانه، ایرانی-امروزی
طراحی مثل تصاویر بالا در ایران هم کار می شود؟


امضای کاربر : پشم سنگ  فوم جاذب صدا  فوم شانه تخم مرغی عایق صوتی



سه شنبه 10 بهمن 1396 - 13:02
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
ارسال پاسخ



برای ارسال پاسخ ابتدا باید لوگین یا ثبت نام کنید.


پرش به انجمن :