loading...
پاتوق دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته معماری
آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
نفر بعدی کیه؟؟؟ 2770 37684 maybody
نوشته ها و مطالب جالب و عجیب 38 3216 forouzan99
تابلو اعلانات (پانل) 572 14801 3digheh
معمــــــــاری چیستــــــ ؟ 28 2007 deconik
طراحی آشپزخانه، ایرانی-امروزی 10 4505 deconik
مشق عشق 46 3489 mhn1365
ایده و کانسپت در معماری جهان! 36 26986 ratingroup
کارگاه ماکت سازی(اموزش ساخت ماکت) 62 45535 deconik
طراحی نمای ساختمان 15 2970 alanddesign
سوال و جواب اجرایی، سازه ای وعمرانی 80 7361 javadfontom
مساجدوعبادتگاه ها 8 1465 arelagahi
کسی میتونه کمکم کنه؟!!! 311 8976 ghmahi
من 5سال دیگه!!! 49 2577 sh_arch
مصالح جدیدساختمانی 13 2877 3digheh
کیا غایبن؟؟؟ 543 10970 sana
زیباترین جملات من اینجاست 855 20511 kaka
زیبایی های معماری ایران!!! 82 8672 kaka
زیبایی های معماری نوین!!! 61 4670 3digheh
زیباترین جملات تصویری... 528 31413 3digheh
دنیایه دیتیل و انواع برش 18 6277 3digheh
اسم سنتی ایرانی دفتر معماری 12 56507 maybody
هرچه میخواد دل تنگت بگو.... 728 18342 3digheh
بیست سوالی!!! 975 15532 3digheh
اشعار شاعران این آّب و خاک 57 2785 3digheh
ترفند های اتوکد 7 11372 3digheh
شیت بندی وپرزانته کردن 51 9882 elham20
نرم افزار 3d max 38 2796 lovely
سوال جواب(فن وساختمان) 6 1085 lovely
خدایــــا شکر... 62 2676 lovely
سوال جواب معمارانه 121 5040 samanes
مجید میبدی بازدید : 1065 پنجشنبه 09 آذر 1391 نظرات (0)

شناخت و گردآوری اطلاعات

مرحله اول در طراحی معماری، شناخت پروژه می باشد. در این مرحله، با جمع آوری اطلاعات میدانی و بررسی موقعیت ساختگاه پروژه، داده ها و آمار موجود، مقررات و ضوابط ملی ومنطقه ای و دریافت نظرات و نیازهای کارفرما، دور نمایی از چگونگی پروژه بدست می آید.

از جمله خدماتی که در مرحله مطالعات اولیه توسط این مهندسان مشاور قابل ارائه می باشد؛ مطالعات امکان سنجی و تحلیل میزان موفقیت پروژه با توجه به نیاز بازار است. بررسی داده های ناشی از این مطالعات کمک شایانی به تعیین کاربری پروژه و تناسب زیربنای بخش های مختلف می نماید. این خدمات بخصوص برای کارفرمایان بخش خصوصی بسیار حیاتی و ثمربخش خواهند بود.

از قدم های اصلی در مرحله مطالعات، بازدید از سایت پروژه است. هر سایتی چه به لحاظ موقعیت جغرافیایی و عوارض طبیعی زمین و چه به لحاظ شرایط پیرامونی و جو حاکم بر آن، از شرایطی منحصر به فرد برخوردار است. در واقع هر پروژه ای، دارای شرایط زمانی و مکانی مخصوص به خود، و نتیجتا شخصیتی یکتاست. این نکته همان تفاوت موجود بین هنر و صنعت است که در صورت توجه به آن، طرح معماری، از کپی برداری مصون خواهد ماند.

به لحاظ عملکردی، کارفرما به تعدادی فضای معین نیاز دارد که با جانمایی آنها در محدوده ای تعیین شده، جوابگوی نیازهای تعریف شده برای پروژه باشند. در این میان قطعا حلقه های مفقوده ای نیز وجود دارند که از دید کارفرما مخفی می مانند. حال طراح بر اساس تجربه و با اتکا به دانش حرفه ای خود، لزوم گنجاندن آنها را در میان فضاها، جهت تکمیل ارتباط مابین فضاها و حصول نیازهای عملکردی، برای کارفرما بازگو می کند. آنچه از نتیجه این تبادل افکار حاصل می شود، برنامه فیزیکی طرح است که مشتمل بر ریز فضاهای مورد نیاز و متراژ تقریبی آنهاست.

مرحله طراحی

بر اساس جمیع اطلاعات گردآوری شده در خصوص پروژه و همچنین تجربیات طراح پروژه، کانسپت طرح در ذهن معمار شکل می گیرد. و در روند طراحی، این کانسپت به ایده ای معمارانه جهت خلق فضای معماری مبدل می شود.

کانسپت طرح می تواند کاملا انتزاعی و یا کاملا عملکردی باشد در هر حال، کانسپت، عاملی است جهت ایجاد وحدت و یکپارچگی که در تمام مراحل طراحی حضور داشته و در تمام جزییات پروژه قابل درک است. در واقع به نوعی روح حاکم بر طرح محسوب می شود. هر اندازه که طرح دارای کانسپت منسجم تری باشد، در روند تکمیل و یا تغییر آن کمتر معضلی پدید می آید.

پس از گردآوری اطلاعات مورد نیاز طرح و بر اساس یک ایده جامع، جهت جوابگویی به عملکرد پروژه، باید نحوه سازمان دهی فضایی طرح توسط معمار پایه ریزی شود. نوع سازمان دهی فضایی و ریز فضاهای موجود در برنامه فیزیکی و تعریف چگونگی ارتباط بین آنها، منجر به تهیه دیاگرام فضایی طرح می گردد که بیانگر ارتباط متقابل فضاها در راستای شکل گیری پروژه است.

طراحی معماری

بی تردید حساس ترین و پر چالش ترین بخش در فرآیند طراحی معماری، تبدیل ایده به فرم است. این مرحله همان خلق اثر است. نحوه تبدیل ایده به فرم به عوامل گوناگونی بستگی دارد که از آن جمله می توان از کانسپت پروژه، تجربه طراح و مجموع فرم هایی که رد پایی در ذهن طراح برجای گذاشته اند، نام برد. معمولا جرقه اولیه شکل گیری فرم در یک لحظه زده می شود ولی تکمیل و تطبیق آن با ایده های معماری از یک سو و با عملکردهای مورد نیاز پروژه از سویی دیگر، فرآیندی زمان بر است و مهمترین نقش را در ادامه روند تکمیل طرح بازی می کند.

در مرحله خلق فرم، بر اساس درک و تجربه مهندس معمار از مباحث سازه ای، تاثیر متقابل سازه و معماری بریکدیگر مدنظر قرارگرفته و هر چه دانش معمار در این حوزه بیشتر باشد، ایده سازه ای پروژه بیشتر پرداخته می شود. گاهی نیز با تاکید مضاعف بر ساختار سازه ای، فرم معماری بر اساس قواعد سازه ای شکل می گیرد.

تکمیل طرح و ساخت پروژه

 پس از پیدایش حجم پروژه و طی مراحل طراحی اولیه، با لحاظ مباحث سازه ای و توجه به نکات تاسیساتی، همزمان با تهیه نقشه های سازه و تاسیسات مکانیکی و برقی، طرح معماری نیز کامل تر شده و بسوی اجرایی شدن پیش می رود. از خصوصیات مرحله فاز 2 یا همان تهیه نقشه های اجرایی، تغییرات ناگزیریست که بالطبع نقشه های معماری را نیز دستخوش تحول قرار می دهند. اما نکته حائز اهمیت آن است که هر چه فرآیند طراحی اولیه با پایبند بودن به کانسپت طرح، با تامل و تفکر بیشتری انجام شده باشد و مباحث سازه ای و تاسیساتی نیز در جایگاه خود مورد توجه قرار گرفته باشند، اعمال تغییرات در مرحله فاز 2 سهل تر بوده و تطبیق آنها با طرح، معضلات کمتری را در پی خواهد داشت.

طراحی معماری

در مرحله اجرا و ساخت نیز، تغییرات جزء لاینفکی از پروژه های ساختمانی به شمار می آیند. طرح از لحظه خلق تا تکمیل طراحی، فاز 2 و سپس اجرا مرتب دستخوش تغییراتی می شود که با نگاهی جامع و بر اساس ایده ای واحد، می توان این تغییرات را در جهت تکمیل و رفع نواقص پروژه بکارگرفت. با حاکم بودن کانسپت و ایده به عنوان روح طرح و با نظارت مستمر طراح از لحظه خلق تا تکمیل ساخت، پروژه همچون روحی در کالبدی متغییر به کمال می رسد. حال آنکه در صورت عدم حضور طراح در مرحله ساخت و عدم تبعیت از ایده های اولیه، شاید دیگر چیزی از آن مخلوق نخستین باقی نماند.

اهمیت روش طرح و ساخت از دیدگاه معماری و با ذهنیتی پروژه محور، در مطلب فوق هویداست. جدا از مزایای مختلف روش طرح و ساخت که در مباحث مرتبط با پیمان ، کنترل پروژه و کاهش هزینه های اجرا، قابل بحث است، با توجه به اهمیت جایگاه پروژه به عنوان مخلوق فرآیند معماری، بی تردید این روش مناسب ترین راه جهت خلق آثار با ارزش و ماندگار معماریست. در این روش جایگاه طراح و سازنده، به جایگاه خالق مبدل می شود.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
معماری architecture معماری ایرانی persian architecture معماری اسلامی Islamic Architecture معماری سنتی ایران و جهان Traditional architecture of Iran and the world معماری و معنا Architecture and Meaning هندسه و معماری Geometry and Architecture تزئینات معماری ایرانی Iranian architectural decorations معماران ایرانی persian iranian architect معماری روز دنیا World Architecture معماران بزرگ دنیا The world's great architects. دکوراسیون داخلیdesign architecture decoration مقالات معماری Architecture Papers Architecture Articles Architecture essays طراحی معماری خانه های مسکونی residential طراحی معماری فضاهای تفریحی Architectural recreation طراحی معماری فضاهای خدماتی Architectural design service spaces طراحی معماری فضاهای درمانی Architectural design treatment spaces طراحی معماری فضاهای ویژه و خاص Architectural spaces or special طراحی معماری فضاهای تجاری Architectural design of commercial spaces طراحی معماری فضاهای مذهبی Religious architecture design space طراحی معماری فضاهای آموزشی Architectural design of educational facilities طراحی فضاهای نمایشگاهی Exhibition معرفی کتابهای معماری Introduction of Architecture Books مسابقات معماری Architecture Competitions معماری ارگانیک Organic Architecture معماری پایدار Sustainable Architecture عجایب معماری Architectural Wonders طراحی معماری المان و ورودی Architectural design elements and input نمونه پلان های معماری اجرایی Sample Implementation Architecture Plans نمونه پروژه های گروه معماری مهرازان میبد Group Projects architect architecture Meybod انجام پروژه های دانشجویی Student projects خرید پروژه های شما Purchase your projects نمونه پروژه های فروشی Projects for sale نمونه پاورپوینت های فروشی PowerPoint Sample Sale انجام پروژه دانشجویی سراسر ایران Student projects across Iran عمران Civil سازه های پیشرفته Advanced Structures ماشین آلات ساختمانی Construction Machinery نکات اجرایی ساختمان Executive Building Tips خلاقیت و نوآوری Creativity and Innovation خلاقیت و نو آوری در معماری Innovations in architecture طراحی های خلاقانه Creative design ایرانگردی و جهانگردی Traveling and Tourism معرفی نقاط دیدنی ایران The introduction of scenic spots in iran معرفی نقاط دیدنی جهان Introducing the world's Sights شهرسازی Urban نو آوری در شهرسازی Innovation in Urban طراحی شهری Urban Design plan elevation section پلان نما مقطع
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 987
  • کل نظرات : 155
  • افراد آنلاین : 13
  • تعداد اعضا : 6733
  • آی پی امروز : 68
  • آی پی دیروز : 215
  • بازدید امروز : 364
  • باردید دیروز : 1,525
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 364
  • بازدید ماه : 29,011
  • بازدید سال : 162,101
  • بازدید کلی : 3,830,955
  • کدهای اختصاصی